Friday, January 7, 2011

mY faMili Ku...



klu kite citer pasal famili kan smua mo share yg sedih2...blaka...pastu de skit mode2 suka...tp itula hakikat kan..roda2 kehidupan.ade suka duka..jd kita sebagai manusia yg ade akal fikirn harusla pandai mencorakanya kan3x..per..ayat xtahan skema giler...huhu

aku rase lam umur aku 25 tahun ni..aku tguk sekali parents aku senyum...senyum yg memang betul2 trasa mcm xpenah la tguk muka dieorg bercahaya mcm tu..
time tu ialah bila aku dapat keptusan kemasukan universiti...nk di jadika citer aku mula nervous pg tu..jam 8 smua kawan2 ku mula anta sms ke UPU...tepat jam 9 smua pakat call sms aku..de yg dpt usm upsi uum ukm...aku.....ha sudahh..dr jam 8 aku anta sms xreti2 mo reply smule...ha sudah cnfrm xleh..
tup2...sedang aku bekpest...bnyi mesej masuk...
"tahniah..permohonan anda ke UPSI berjaya."

aku pun ngan penuh truje bongkaknye menjerit yessssssssssssssssssssssssssssssss....aku belari kuar rumah cr mak aku n trus pndang muka die..tibe2 mak aku yg tgah sapu sampah trus menjerit sama...die berlari2 ke arah aku..aku ingt nk peluk aku alih die pegang kpla aku n goncang2 kpala aku..pelik lak aku..pe hal mak aku ni..xpe la..jnji die apy...bapak aku lak aku diam jak.mls nk kasi th..seprise kunun....aku xcall pun die.. tp xsampai 5 minit die pulang..dlm otak aku..haiii mcm th2 jerrr...aku tercegat depn pintu ... n aku pun tunjuk sms td kat ayah...

emm nk thhh...sma jak ngn mak aku..die goncang2 jugak kpala aku...nasib laaaa aku ni haaa..tp xkesah yg pntg ni la 1st time aku nmpk die senyum sampai ke mlm..hbs satu kmpung ayah aku bercerita..mak aku rileks jer..terbalik plk aku rase..biarla over x-cited..ye la..aku je anak laki yg masuk u ni ha..tu yg die bngga gilerrr niii....bnyak lg ni aku nk citer..tp xpela aku cite part sedih lak...hhikhikik....

aku ingtkan bile aku dpt posting ni dieorg suka la...alih2mak aku buat muka sedih die..nk tau nape...sb ku dpt posting sabah...takut dieorg kot2 aku terpikat ngan org sabah..hahahahaha....mcm2 die buat..suh aku minum air yassin la..jumpa ustaz la suh kasi kebal..mana th de santau2 ker..
tp stakat ni selama stahun aku berada sini ok je aku rase...slamat la n sihat walafiat...
k kite tamat lu citer ni..aku mo citer kisah family ku...sgt trujer... bile tguk gmbr d bawah ini..huhu

pic ni bnyak aktvt kami..kawin abg aku..p klcc ngan mak aku..dpt anak buah baru..buat besday party anak buah tp pak n mak sedara yg over..hikhik...

aku nk taruk pic family tp rase xde kot...xpe la aku ltak pic family ku yg di gabung2 ni ha...family..smua orgh sayang kan...tnpa dieorg susah kite..memng susah pun kan..yg best bile time raya..sgt2 hapy n hapening...siuk sesi kutip duit raya pastu sesi tido mlm..perh tak muat umah owhhh..rase mcm nk tampal jer sekor2 kat dinding..huhuhu


ni pic raya..meriah giler..part plg aku suke kutip duit raya..pastu aku bg kat ank buah plak..dpt skit tp kluar duit bnyak...nasib2..hukhuk..lpas kami beraya mcm2 la aktiviti kami buat..potong kek kawin abg aku..buat mcm kek sendr je..letak lilin..pastu ramai2 pakat tiup..sengal je raser..pastu kami pg mandi manda kat sungai...fuhh klu mo imbas segala kenangan tu memang perhhh tak cukup owh entri ni...yg pntg bile tguk gmbr ni tersenyum sendr..dan yg pastinye aku menangis sendr....uwaaaaaaaaaaaaaaaa tidakkkk



ini la idaman mak n ayah aku dr aku study sampai la skang

smua orang idam nk bahagiakan mak ayah masing2 kan...masing2 de impian n cite2 yg mnggunung..jd usaha la sblm mereke menutup mata...aku insyalah thn ni akan berhasil la segala impian mereka yg selama ni dambakan...ni ha umah baru...ye la kiri kanan umah beso kan.jd dieorg pun mau jugak merasa..insyalah thn ni.....

insyallah kan ku harapkan tiada kesedihan dalam kluarga ku...biarpun ade masalah yg melanda..dengan ikatan kekeluargaan kita yg erat pasti segala masalah akan dpt di selesaikan...biar pun kekadang aku buat jahat ngan mak aku...nk th ...aku slalu ckp..:"nnti bile ore blk saboh..jgn call rr...ore tukar no phne.."

mcm gampang jer bulih anak bertuah mcm aku ni..huhu..tp besela ayat gurauan mnja tuk mak n ayah aku..pe2 pun aku syg mak ayah aku n adik beradikku...(mo nangis owhh)
.end

love u all....

mirza amiro mohamad
bile jari jemari mula berbicara...


klu trase mcm nk join segmen ni sile le skodeng jap blog kwn aku ni rrrr..mr UBK...hikhik

5 comments:

sudirman said...

nanti aku goncang juga kepala ko ye..hehehhe..sayangi mak selalu ye..dah masukkan link blog ko di list contest aku..tq

mier_eirul said...

hikhik..cukupla mak n ayah aku jer.tu la kan..knangan xleh di lupekan..huhu..k sudir..tq

Awangku Johan said...

oooo UPSIAN jugak..
salam perkenalan haha

KyêrulL said...

Semoga Berjaya Untuk Contest Nie ^.~

mier_eirul said...

awangku...yup upsi jugak...ko batch bile...
kyrul..insyalah klu de rezeki..p