Monday, January 17, 2011

miNgGu peRmuLaaN pErsekoLahan

mcm lama lak aku x update blog aku ni ha...ok rini mo share story mory tuk mnggu permulaan niii...
minggu pertama tahun 2011..mnggu nk kata penat tak jugak..nk kata rileks tak juga..tp aku rasa mnggu ni mnggu tuk bermula perjalanan ke arah bnyak kerje..skop tugas blum th tp hint2 awl mcm jawatan aku tetap jer iaitu par guard..muka aku ni macm pak guard ke..suh la guru br plak trajui..asik org sma jer..hampeh tul
pg senin bgun pg sakit2 badan..aduyaiii tilam ku sedih ooo..dh melengkung..mcm besar je bontot aku sampai tilam pun jd mcm tu..murah kali sb tu x berkualiti..jd cr la aku satu kinabtangan..smua kedai cakap .."tilam single sorang tiada tp yg ade tilam single tuk 2 org..aku pun blur dan (&*&%^^$%....yg pntg mlm selepas ni aku akan tido ngan nyenyaknyeeeeee...
kat skulah ade student br daftar..emm 1at impresion budak ni mcm bgus skit dr budak 2 ekor tu..hampeh je prangai..sama je mcm thn lpas..aku kene rendam ngan air bunga dr gunung br dieorog brubah kali...
tp thn ni aku suka bile ngajar ade la budak yg paham..jgn jap g kat klas paham bile exam hampeh..aku tempeleng la nnti.,,....
smlm aku di kasi tau aku ngajar sbjek p.Akaun tuk dak frm 4...aku rase mcm trujer jer..at least otak aku bekembang..dan minat aku yg dah lama terkubur tu de la skit bunga tumbuh..tu pun klu ade lg saki baki baja yg tinggal..klu tak der masak la nnti kau nk mngajar dieorg tu..tq kat opismate aku sb kasi pluang aku nk ajar dak nrmal...hukhuk...
tp bila masuk klas..budak nye prangai mcm gampang jakkk..emm ko ingt aku ni baik la..sory..nnti luse aku masuk aku halau la sesape yg trase mls nk blajar..baik ajar budak khas lg best...
weekend ni pg bndar...mo pg beli bnyak brg xde.yg pentng..bolingggggg...gian owhh lama tak main..pastu buat operasi kat umah..xsngka cuti sbln ni cik siti buat sarang kat umah..bermaharaja lela die kat umah kami..mati la ko cik siti...ekor blkang ku mula menari2 hikhik.....tp kan..slpas operasi cik siti mcm tau2 je melarikan dr..memang r cik siti ni pg skolah..pandai escape bile org buat operasi
mnggu meeting mula berjlan ngan segala tugas di berikann..mcm yg aku tulis kat atas tu..aku tetap ngn tugas pak gard..memang berpencen ngan tugas ni je aku..sielll jerrr..
mnggu ni mnggu latihan umah sukan..kite tguk je mcm ner..mintak la hari2 hujan..xpayah trn padang..muahahaha...


mirza amiro mohamad
"bile jari jemari mula berbicara"

4 comments:

sissyira said...

salam

teringat zaman dulu2 :(

ziarah rakan yang saya follow :D

mier_eirul said...

wslam.
sedih kerrrr..huhu
salam ziarah

sudirman said...

siut ko kan minta hujan latihan umah sukan..tak hujan pun ko tak turun,...hahahahhahaha....

mier_eirul said...

we aku trn la..ko jak yg xnmpk aku