Wednesday, July 28, 2010

gelagat budak kelas di pagi hari...


Hari ni azni dtg lewat ke skulah..besela..pagi2 dieorg ni datang skulah lewat..mengalahkan staf plak..tp nk buat mcm ne..klu paksa dtg lewat kan xmai skulah sok br tau..huhu..
si ikram dengan sifat truje nye pakai baju pj…x tahan bawa raket tu..katanya “cikgu jom kita main badminton(slanga sabah)..klu aku blh rekod suara die kat sini mesti akan di ulang bnyak kali..huhuh
Mula2 kami p kat gelanggang luar..malu die x mau main..action..bnci aku..huhu..kami pun bawa die p dewan main di sana..mula2 mcm mls je nk main..skali die servis waow mantap…siuk jugak..si Milah yg ngah puasa ni pun truje nk main sama..perghh berpeluh kami main ngan baju kerje,..huhuh.rugi x pakai baju pj hari ni..siukkk..
Emm aku de citer pasal si ikram..ni time aku ngajar sbjek sains social..truje aku guna whiteboard..ni la baru ngajar klu ade whiteboard kat depan..huhu..ni pasal air dan tumbuhan..topik siram air ..begini citer diee
“ok..cikgu mau Tanya..pagi2 kite siram tak pokok bunga?
“Azni..*&*&*&**”
“ikram…ye cikgu….
“cikgu..baguss…tgahri kite siram tak pokok bunga?
Lantas ikram mnjawab…”panas…..mati cikgu..”
“azni…gelak.huhuhu”asik gelak je si mamat sorang ni…
“cikgu..petang?
Semua diam…pakat buat buduh jerrrr
“kamu tak siram yeee..kenpa tak siram..mak kamu key g siram;;”
Semua pakat mngangguk…
“cikgu…klu malam plak mcm ne..kite siram tak pokok bunga”
Si ikram dengan konfidenya mnjawab..
“tidur die cikgu…..”
Cikgu..sapa yg tidur?
Ikram…”pokok bunga cikgu
“cikgu*&*&*&*&*****
Terkedu jap aku ngan si ikram ni..aduhhhhh..
Tgk..mcm2 perangai budak2 ni..ini baru dua orang..klu mcm ni ade 10 lg..alamtnya mati smbil brdr la aku nnti..huhuhu..
Ok kite jumpa lg lain masa ye..daa..

No comments: