Sunday, March 13, 2011

sandakan to BKI...BKI to KLIA

pg jumaat semngt mau blk kmpug memang meninggi..lpas blk skolah trus packing segala barang...lpas siap berkemas sesi mencr pasport bermula..bnde ni la yg aku lemah..selalu aku lupe aku simpan mana..last2 jumpe gak lam buku citer..huuh(pasport buat penanda buku..bulihh mcm tu) huhuhu..
flight dr sndakan ke kk jam 7 tp memandngkn xmau jem kami trn awl..jam 4.30 bertolk dr bukit garam..hujan lebat kat sini ngan kete yg bnyak..alih2 jam 5.40 br smpai...jam 6 kami trus ke kaunter mas tuk check in...ok siap check in kami rest lu
kali ini trip kami memang lama skit sb kununnye nk berjimat..tula beli tiket saat akhir...dlu senang je dr sandakn trus ke klia..skang kene drop d kk dlu...xpe semangat blk kmpung punyer pasal..huhuh
rest punyer rest de la jumpe ngan segerombolan selebriti tu...kunun stuck d sndakan..aku tguk je gelagat mereka...xminat pon sebenarnye sb penah jumpe sebelum ini..action nk mampus mcm famous jerr padahal hampeh..aku ni ngan penuh gayanye citer aksi die dlu mcm ne kami jumpe..ngan si ubai pon menokok tambahnye alih2 die pon kuar dr kaunter tu aku pon trus berenti n buat buduh jer..
xdsangka...uper2 nye kawan die ade kat tepi pintu ngah bergayut..aduiiiiiiiiiiiiiiii...kekawan aku punyer la berabis ketawa..tu la len kali nk mngutuk org tu tguk kiri kanan..ni tak mai terjah jer..
tp mujur kami bukan satu flight..hahahha
jam 6.30 kami check in..isi2 perut jap ngan sandwic pastu kami nye flight d pnggil..
maswings..foker..flight d borneo je die beroperasi..kali ini aku nk merasa mcm ne la..best ke tak..

kecik kan....mcm fireflyz d smjung..

masuk lam aku nye seat 3a..tepi tingkap..huhu..kat lam ni pon ade jugak seat tuk bisnes class.xtahan..xpadan ngan kecik..
memang betul la kata kawan2 aku..naik bnde ni..punyer la trase die langgar awan..mcm naik roller coster..gilakkkk..time die take off td pnyerla bergegar mcm nk tercabut jer..kipas ya ampunnn...ni la last aku ni bnde ni..sanggup naik bas owh pasni..
jam 8 kami landing d kkia ataupun BKI..
perut perlu di isi..jokm mkn mcd..lama xmkn kan..huhuh..flight jam 10 so kami berhua2 dlu...org sini memang pelik2(hnya kmai yg th citer sebenar)...nk th tanya ida..huhuhu
jam 9 kami pon gerak ke kaunter fireflyz..semangat owhhh flight baru kann..
alih2 tguk d skrin ubah masa..jam 11..adoiiii..kat tiket die tulis jam 10.20..kan senang tulis pakai pen..mnyusahkan org jer..tnggu punyer tunggu br la die suh kami check in tuk keselamatan..ni tuk org semnjung jer..cop pasport...
jam bergerak laju..kami bercerita ngan hal kami..bergelak ketawa antara kami..org sebelah lantak la..buat mcm umah sendr plak..huhu
jam 11 lum lg pnggil...adoiii knpa niiiii...jam 11.30 br d pnggil...ya ampun..punyer la lama delay..dh la xinform..hampeh tulll
lpas bording...mula2 la sesi beratur nk masuk lam flight..pelik ramai semacam je manusia ni..muat ke(lam hati berkata)

cantik kan..mcm gak jer..boing 737-800

puji2..memang cntik dr luar..sayap die pelik dr yg lain..emm kata kwn aku senang nnnti nk belah awan..huhuh
bile melangkah masuk trus pujian aku d tarik balik..ini kapal terbang ke kereta api...punyer la pnjang....aku nye seat blakang skali..32c..gilakkk..betul2 boing r..tp seat die tak la mcm mas tu yg ade seat tengah..
bile duduk aku rase pelik..kata flight baru tp seat mcm dh lama pakai jer...mcm2 timbul lam kepala aku ni....
emm sepanjang perjalann kami ok..best xmcm naik air asia..bergegar..yg ni okla skit..laju tu..awal setengah jam rase.kata jam 2.30 smpai tp awal dr d jadualkan..ok laaaaa..
tp ok skit sb kami xyah nk tnggu lama2 sb pg2 jam 7 nk p putra amik bas..
so tido time...tp xleh nk tido..bising ngan pakcik makcik yg nk pg buat umrah..berkumpul tempat kami nk tido..dr jam 2.50 smpai jam 4 lbh asik perknalkan family die jer...bikin panas owhh..
so aku pon bukalah tenet on kan phne..laaaa patutla flight kami delay ruper2 nye amaran tsunami......gempa kat jepon..yg kami ni xth sepatah haram...gilerrrr betul..

gambar hiasan..yahoo..

mujur xde pe2..selamat..fireflyz pon ade anta mesej 2 kali kat aku..huhuhuh
jgn la nnti mnggu depan flight kami delay lagi mcm ni..penatt owhh
so jam 6.30 kami mula bergerak ke destinasi masing2..dean wife die amik rishi ke taiping ubai ke kedah aku n ida ke putra amik bas..ingt bas ade uper2 licinnnn...so kami decide amik bas ke kuntan..aku p umah akak aku di p umah abg die..so
skang im here..at kuantannn...
selasa ni br pulang ke klantan..huhuhu...
so buat kekawan apy holiday.......

No comments: