Tuesday, December 28, 2010

coRak coRek 2010

Dua tiga hari lg akan berakhir suda tahun 2010..wahhh aku makin tuaaaaa…umur hnya sekadar angka..jiwa tetap muda owhh..perasan nak mampus...Sepanjang tahun 2010 bnyak aktiviti yg telah drancang.. de yg mnjadi n ade yg tak mnjadi..aku ghase bnyak aktiviti yg kami plan smuanye mnjadi...hikhik..well bile dh jumper ngan kekawan yg sengal dan bangang ni smuanyer mnjadi...jgn marah rrrr.

so tuk thn 2010 ini aku cuba himpunkan segala aktiviti yg telh dilakukan oleh tuan tanah dan kekwan ke dalam satu picture..harap korang xpening r tguk gambr2 ni..hikhikhik



pic ni time pesta sukan guru2..kami kumpulan doraemon juara keseluruhan owhh
steady rr tsunami...aku tguk bile guru bersukan mengalahkan budak2 jer..klu de video memang aku taruk lam ni..leh kite tguk aksi cikgu sorang2..memang mcm kanak2 riang..

yg ni bnyak program..pesta sukan skulah..kejohanan olahraga..kem PMR..pastu sambutan maulidarasul...biar pun bnyak program tp fun sb smua kwn2 pakat support..spoting..smua keje jd mudah..

tguk ada gaya mcm artis tak??? ha yg ni sambutan hari guru..
bile guru menyanyi lalalala..smbutan thn ni la aku ghase smbutan yg plng skema(dieorg bilang)..xde karaoke mcm thn lpas..klu tak leh la tguk dieorg karaoke..xpe la yg pntg nynyi bersemangat...

so lpas hbs aktiviti skulah..kami pg mereleaskan segala urat saraf yg kununye longgar d pulau manukan d kk..siuk we..naik banana bot...pastu snokeling..fuhh seharian kat sana mcm xpuas jer..so geng next trip pulau lg rrr...stress trus ilang..so klu sesape yg stress naikla banana bot..cnfrm ilang stress

pic ni rasanye lam bulan 5 6 7 kot..tp yg pasti time bnyak giler aktiviti..besela prgram skulah kan..antaranye perkhmehan perdana kat sukau..so trus amik pluang mnyusuri sungai kinabtngan..tp xjumpe ngan frenky n monyet..klu naik bot kecik br la nmpak katanye..pastu kami p gua gomantong..perrrr cukup la skali jak aku masuk..busukkk...last kami p umah si marhani mkn buah durian..fuhhhh...best siukkk

so nk menunjukkan keterelan yang x seberapa maka kami pun join ler kejohanan bowling PSKPPS d champs bowl..xsangka owhh geng kinabnatangan mengaum.ni br sebuah kete yg pg..klu kami pg ramai2 mcm bese alamaknye menangis r org sndkan..hikhik...xcaye tguk la...mcm menang oscar jer..ahaksss

aktiviti membujang diteruskan lg dengan cuti hujung mnggu...yg ni hnya sisipan jer..klu nk kasi letak smua pic mati la aku nk upload bnyak gambor...yg ni kami p tguk monyet @ nama sentipiknye proboscis monkey..tul kot ejaan aku..monyet ni hnya de kat sabah jer..kekawan smjung..sila la jeles yer..muahahahha

owang kata klu nk mendaki gunung kinabalu kene la amik mood kat kaki gunung lu..so kami sajer2 lank mraser mnghirup kesegaran udara d kaki gunung kinabalu d kinabalu park...perhhh memang cantik...smangt nk mndaki semakin trujer owhhh...tp bile la agaknyer???

aktiviti pulau memang xpuas..betul la owang cakap..sekali p pulau memang akn p lg..skang ni kami menakluki pulau kapalai, pulau mabul d semporna...wahh cantikkk gilerrr..ni aktiviti d hujung mnggu..kerje giler jam 2 pg bertolak dr umah..tp trip ni memang best..leh snokeling tguk penyu live depan mata....mcm xnak naik ke darat jer..cb tguk aksi dieorg begambo...emm memang xingt kawan..jnji posing lam air..hikhik...apa2 pun trip 2hari 1mlm ni memang gempak

trip kali ini rasenye lam bulan 9 ke 10..xsure...tp trip kali ini kami pg kk semata-mata nk main boling,beli anset ubai..pastu shopinggggggg....hihihihi..tp lam pada itu kami sempat seinggah d kolam air panas poring d ranau..pastu begambo kat ladang teh..nice la..tp klu pg secara berjemaah lg siukkk...

yg ni last trip kami pada tahun 2010...yg penting ke pulau lgggg..kali ini kami pg melancong ke pulau labuan....emm nice la tempat dier..kata org jauh perjalanan luas pemandangan..ye tak..bile lg nk p tempat org..so tguk la beberapa tempat yg sempat kami snap

hengat pic atas tu jer last aktiviti kami..ooo tidak.. inilah aktiviti pengakhiran kami iaitu jamuan perpisahan d akhir persekolahan..mnggu last tu kami buat pertandingan boling tertutup tuk geng guru..pastu mkn2...n last day iaitu hr jumaat kami buat bbq..parti yg di sulami karaoke ni sempene perpisahan kak mas, pilai n adam..memang siuk tguk dieorg spoting berkaraoke..tq kepada krew yg terlibat...korang memang spoting....

thn ni kami kehilangan ramai kwan2 yg spoting...uwaaa sedihhnyeee..tp xpe nnti nk buat trip kite jumpa rrr..jgn nk sombong sana ok..di harapkan tahun 2011 akan menceriakan lg suasana smkbgII..
nnti kite jumpe lg arrrr....ok adios amigos


mirza amiro
"bila jari jemari mula berbicara"


4 comments:

sudirman said...

aku suka entri ni..aku baru plan nak buat last2 ko buat udah..hahahha...bagus2...

mier_eirul said...

xpe ko buat nnti aku tguk...

ecah said...

insyaallah xde halangan bulan 5 ni naik gng kinabalu..arap2 tiade ape halangan..

E.d.Y said...

happy new year..;)